Skip to main content
Press

#brewathome kopplar samman kaffeälskare i Coronatider

By 29th March 2020May 18th, 2022No Comments4 min read

The original article was published in Swedish by Sebastian Franzén  on 24 March, 2020 on mynewdesk.com

brewathome campaign poster”I’M NOT A BARISTA” ÄR EN IDEELL ORGANISATION SOM KOPPLAR SAMMAN KAFFEROSTARE, BARISTOR OCH KAFFEÄLSKARE ÖVER HELA VÄRLDEN MED KAMPANJEN #BREWATHOME

Covid-19 hotar mängder av kafferelaterade företag och kaffeälskare frågar sig hur de kan stötta sina lokala kafferostare och baristor. I’M NOT A BARISTA, en ideell organisation som hjälper personer som arbetar i kaffebranschen, har lanserat kampanjen #brewathome. Det är en kampanj som förs främst i sociala medier med syftet att koppla samman kaffeföretag och baristor med konsumenter i den utmanande tid vi befinner oss i. Samtidigt som kampanjen uppmuntrar kaffeälskare att brygga kaffe hemma, i säkerhet, hjälper den även människor att skapa kontakter med andra.

”Baristor förenar världen genom kaffe” säger I’M NOT A BARISTA-grundaren Micky Wang. ”Ensam är stark, tillsammans är vi starkare!”. Micky skapade sin ideella organisation innan den aktuella pandemin började, men insåg snabbt dess potential i att stödja kaffeföretagarna och skänka glädje till kaffeälskare som nu befinner sig hemma, genom en kampanj på sociala medier. Bra kaffe kopplar samman människor i en världsomspännande gemenskap, att hitta ett sammanhang är viktigare nu än någonsin. Den här kampanjen hjälper inte bara lokala kafferostare att överleva krisen, den lättar även den ekonomiska smäll som baristor känner av när de inte längre har ett arbete.

Kampanjen #brewathome hjälper kafferostare att nå ut med sin expertis till kaffeälskare över hela världen genom att uppmuntra dem att dela videos kring hemmabryggning, vetenskapliga fakta kring kaffe, introduktioner till kaffesmakning och olika ursprung på deras Instagramkonton. Konsumenterna kan på notabarista.com/brewathome se en lista över de företag som deltar i kampanjen. Här finns ett antal Svenska företag, men även företag i Europa och andra världsdelar.

#brewathome-kampanjen hjälper företagare att öka sin omsättning samt sprida glädje och ett sammanhang till de som känner sig oroliga och ensamma i dessa tider. ”#brewathome är en spegling av kaffevärlden när den är som bäst; acceptans, support och samhörighet” säger Maja, en specialkaffebloggare från Brittiska Southhampton som även är en av personerna bakom initiativet. ”Vi är alla oroliga, isolerade och våra vanliga liv känns långt borta, så att veta att det finns en hub av liksinnade kaffeälskare som är i samma position hjälper verkligen!”.

I`M NOT A BARISTA grundades 2019 av Micky Wang. Micky arbetade i kaffeindustrin med marknadsföring, ett arbete som innebar att han ofta fick förfrågningar om att sponsra begåvade baristor, han fick dock neka dessa med hänvisning till företagets budget. I’M NOT A BARISTA föddes genom Mickys önskan om att hjälpa baristor i behov genom att sprida kunskap om yrket runt om världen och stötta baristorna i deras drömmar att delta i kaffetävlingar. Genom insamlingar och att sälja kläder med texten I’M NOT A BARISTA skapar det ideella företaget diskussioner mellan baristor och kaffeälskare och uppmanar dem att sprida sin kaffehistoria till andra. Hong-Kong-baserade I’M NOT A BARISTA har växt snabbt sedan den grundades, Micky har stöd från över 40 passionerade volontärer från hela världen som enas i sin vilja att stötta världens kaffecommunity.

Mer information finns på https://notabarista.org/brewathome/ och på https://www.instagram.com/iamnotabarista/

För vidare information kring I’M NOT A BARISTA och #brewathome samt specialkaffebranschen, kontakta Sebastian Franzén på sebastian@ceramicsandmore.se som fungerar som ansvarig för kampanjen i Sverige.